Cozonac pufos

de nadina73 in Dulciuri, 1 Apr 2010 | 33032 vizualizari

 

PUFOS SI GUSTOS

 

INGREDIENTE

  • 1,3 KG FAINA
  • 3 oua
  • 9 linguri zahar
  • 9 linguri ulei
  • 2 cuburi drojdie 60 g
  • 3-4 vanilii
  • coaja rasa de la 2 lamai
  • putin lapte
  • cacao,stafide,nuca sau rahat,mac
  • 1 ou pt uns
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac pufos:

Se amesteca bine drojdia in putin lapte caldut cu 1 lingura de zahar, apoi se amesteca bine cu toate ingredientele si se framanta bine (eu il pun la masina de framantat paine)

Din acesta compozitie va ies 3 cazonaci mari si pufosi

Dupa ce a dospit bine aluatul se imparte in 3, iar apoi fiecare parte in 2 deci 6.

Se intinde fiecare parte si se pune cacao, nuca cu zahar, rahat ....si se ruleaza apoi se impletesc cate doi.

Se pun in tava unsa de cozonac si se mai lasa sa creasca 20 minute, apoi se ung cu ou si se pune mac sau se lasa simpli

Se pun la cuptor la foc potrivit

Cand s-au copt nu se scot imediat din tava se mai lasa putin, apoi se scot si se aseaza intr-o parte nu drept pentru a nu se lasa in jos fiind cald si greu de la compozitie

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac pufos" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cozonac pufos